Ιστορική μνήμη και Ελληνικότητα στα κόμικς

Εκδόσεις Κριτική, 2000

Ιστορική μνήμη και Ελληνικότητα στα κόμικςΣ’ αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας επιλέγει να ασχοληθεί με μια κατηγορία μικρών αφηγήσεων που συχνά κατηγορούνται ως το πλέον παιδαριώδες μαζικό μέσο: τα κόμικς. Η έρευνα εστιάζει στα «Κλασσικά εικονογραφημένα» που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία και μυθολογία, και ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για τον τρόπο που προσλαμβάνουν, αποδίδουν και ερμηνεύουν το παρελθόν, διαμορφώνοντας μια πρόταση για την ελληνικότητα.

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Terra Virtualis: H Κατασκευή του Κυβερνοχώρου

Εκδόσεις Νεφέλη, 1999

Terra Virtualis: Η Κατασκευή του ΚυβερνοχώρουΚι αν ο Κυβερνοχώρος δεν υπάρχει; Αν δημιουργείται καθώς τον αφηγούμαστε; Τότε οι μεταφορές που χρησιμοποιούμε για να τον περιγράψουμε δεν είναι ούτε αθώες, ούτε αμελητέες. Πίσω από τις μεταφορές βρίσκονται ουτοπικοί οραματισμοί, οικονομικά συμφέροντα και βλέψεις εξουσίας, που σαρώνουν την επιφάνεια της δυνητικής γης, της Terra Virtualis.

Terra Virtualis: ένα βιβλίο για την ουτοπία που μας προτείνουν. Ένα βιβλίο για την ιστορία και την φανταστική πραγματικότητα των Δικτύων. Ένα βιβλίο για τον τρόπο που φτιάχνουμε το Internet, κατ’ εικόνα του εαυτού μας και της κοινωνίας μας.

Δείτε το βιβλίο στο academia.edu

Ψηφιακά Παιχνίδια: Φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναζητήσεις

Ελίνα Ροΐνιώτη, Ελεάνα Πανδιά, Γιάννης Σκαρπέλος (επιμέλεια)
εκδ. Όασις

Το βιβλίο «Ψηφιακά Παιχνίδια: Φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναζητήσεις», είναι ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες και όσους ενδιαφέρονται για το πεδίο έρευνας των Ψηφιακών Παιχνιδιών. Σε αυτόν τον πρώτο τόμο της σειράς για τον Ψηφιακό Πολιτισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες, γίνεται αναφορά σε ζητήματα φιλοσοφίας, ιστορίας, εκπαίδευσης, οικονομίας, εργασίας, ελεύθερου χρόνου, αθλητισμού και κοινωνικής αλληλεπίδρασης και τάσεων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της συμμετοχής στα ψηφιακά παιχνίδια.

Ψηφιακά ΠαιχνίδιαΤο παρόν επιδιώκει να αναδείξει τη λειτουργία των ψηφιακών παιχνιδιών ως προϊόντων πολιτισμού-παραγωγούς πολύπλοκων νοημάτων στην κουλτούρα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού, να προβεί σε μια πρώτη συλλογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων με στόχο την ανάλυση φαινομένων που άπτονται στα ψηφιακά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα συλλογή κειμένων επιχειρεί από τη μία πλευρά να αναδείξει ορισμένες από τις δυναμικές που αναπτύσσουν οι παίκτες καθώς συμμετέχουν σε ψηφιακά παιχνίδια συνδιαμορφώνοντας ενεργά το μέλλον της βιομηχανίας των ψηφιακών παιχνιδιών ενώ από την άλλη, προσβλέπει λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις να ιχνηλατήσει τις δυνατότητες του μέσου, να εντοπίσει τις επιδιώξεις των παικτών του και να προαναγγείλει τις τεχνολογικές εξελίξεις που το συνοδεύουν διανοίγοντας διαρκώς νέες εφαρμογές και ερευνητικά ερωτήματα.

Δείτε τη σελίδα του βιβλίου στις εκδόσεις ΟΑΣΙΣ

Δείτε τα περιεχόμενα του τόμου και την εισαγωγή